25.12.2016 - Yemek Kültürü - Yemek Tarifleri

İç Pilav Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yılbaşı ve bayram sofralarının vazgeçilmezi, malzeme zengini iç pilav hemen hemen herkes tarafından sevilen bir pilav çeşididir.

Yılbaşı ve bayram sofralarının vazgeçilmezi, malzeme zengini iç pilav hemen hemen herkes tarafından sevilen bir pilav çeşididir. İç pilavda bulunan kuş üzümü, nane, ciğer, tarçın gibi malzemelerden bir ya da birkaçı bazı misafirlerinizin beğenmediği lezzetler olabilir. Size göre mükemmel bir lezzet verse de pişirirken 1 tanesini çıkarmak gerçekte tüm düzeni bozabilir. Bu nedenle siz malzemelerinizden ödün vermeyin, onlar için sade pirinç pilavı pişirin, diğer kişiler iç pilav lezzetinden mahrum kalmasın.

İç pilav zeytinyağlı dolmada, kapama tariflerinde ve özellikle yılbaşı akşamı hindi dolmasında tercih edilir ama iyi pişmiş bir et yemeğinin yanına da çok yakışır. Farklılık için pişirmeye karar verdiğiniz iç pilavda doğru malzeme ölçüsü ve pişirme yöntemiyle ortaya klasik bir iç pilav çıkarabilirsiniz.

İç pilav nasıl pişirilir?
Zeytinyağlı dolmalarda ve fırında pişirilen hindi dolmasını dolduran ya da tepsideki et yemeklerinin altına yerleştirilen iç pilav öncelikle tencerede pişer ve bu aşamada suyunu tam olarak çekmesi istenmez. Ancak tek başına tencerede pişireceğiniz ve tel tel olmasını istediğiniz iç pilavı sulu bırakmanıza gerek kalmaz ve klasik pirinç pilavında olduğu gibi suyunu çekmesi ve demlenmesi sağlanır. Pilavın demlenmesi, kapak ve tencere arasına buharın su damlası olarak pilava karışmasını önlemek için temiz bir bez koyarak olur. Tencere, 20 dakika kadar bu şekilde, sıcaklığını kaybetmemesi için bir sofra bezine sarılarak bekletilir. Tabaklara koymadan önce iyice karıştırılır.

İç pilavın kase ile şekillendirerek tabaklara servis edilmesi, malzeme zenginliğinin bir bütün halinde görünmesi açısından önemlidir.

İç pilav malzemeleri

Dolmada ya da fırında pişmeyecek iç pilav tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile pişirilmelidir. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, yenibahar, tarçın ve karabiber ile çeşnilenen iç pilav et yemeklerinin yanında damak çatlatan bir lezzet olacaktır.

İç pilavı pişirirken tavuk suyu yerine sadece su kullanmak yeterlidir. Pilavda yeteri kadar aroma olduğundan, tavuk suyu aromasına bu pilavda gerek yok.

Yılbaşı ve davet sofralarının vazgeçilmezi kestaneli iç pilav tarifi ve diğer yemek tarifleri için nelazimsa.carrefoursa.com blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yaklaşan yeni yıl yemeğinizin malzemelerini CarrefourSA hiper marketlerinden satın alabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
FACEBOOK YORUMLARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ